Forretningsbetingelser
Disse forretningsbetingelser er en del af Ernst & Co. Advokater P/S’s aftale med klienten og kan være uddybet i konkrete aftaler med klienten. I så fald gælder forretningsbetingelserne udfyldende.
Pligtige oplysninger om Advokatvirksomhed
Ernst & Co. Advokater P/S er et Advokatpartnerselskab med CVR. NR. 45379868
Alle vores advokater er beskikkede som advokater af Justitsministeriet i Danmark og er medlem af Advokatsamfundet. Ernst & Co. Advokater P/S har tegnet ansvarsforsikring og stillet garanti efter de af Advokatsamfundet fastsatte regler, og ansvarsforsikringen dækker al advokatvirksomhed, uanset hvor advokatvirksomheden udøves.
Dækningssummen på ansvarsforsikringen er 5 mio. Ernst & Co. Advokater P/S’s erstatningsansvar, herunder enhver ejers og ansat advokats erstatningsansvar, er begrænset til forsikringens dækningsmaksimum. Forsikringens dækningsmaksimum er på kr. 5 mio. pr. advokat pr. år og det samlede erstatningsbeløb til en klient for en skade kan derfor ikke overstige dette beløb. Opmærksomheden henledes på, at eventuelle øvrige krav således kan reducere dækningsmaksimum.
Klienten opfordres ved opstart af ny sag til at overveje, om der er behov/ønske om større forsikringsdækning og straks meddele dette. I så fald tegnes projektansvarsforsikring og præmien herfor afholdes af klienten.
Erstatningsansvar for ethvert tab omfatter kun direkte tab og omfatter dermed ikke driftstab og indirekte tab, herunder tab af overskud, data eller goodwill. Erstatningsansvaret omfatter heller ikke rådgivning eller ydelser, der er ydet eller leveret af andre personer end Ernst & Co. Advokater P/S, herunder udenlandske advokater.
Ansvarsforsikringen er tegnet hos: Codan Forsikring, Midtermolen 7, 2100 København Ø
Garantistillelse vil blive tegnet individuelt, hvorfor der ikke er en fast kontaktoplysning, men det vil blive oplyst individuelt i sager, hvor det er relevant.
Advokaterne hos Ernst & Co. Advokater P/S er omfattet af Advokatsamfundets tilsyns- og disciplinærsystem og af reglerne om god advokatskik, jf. retsplejelovens § 126. Herudover gælder de advokatetiske regler.
Man kan klage over advokaters salær og adfærd til Advokatnævnet, Kronprinsessegade 28, 1306 København K. www.advokatnaevnet.dk, Telefon: 33 96 97 98, E-mail: postkasse@advokatnaevnet.dk
Ernst & Co. Advokater P/S’s samleklientkonto er i Spar Nord. Garantiformuen dækker ved bankers konkurs under visse betingelser indskud i bank og sparekasse på op til 100.000 euro pr kunde. Det gælder kundens samlede indskud herunder evt. indskud på Ernst & Co. Advokater P/S’s klientkonto i form af fx erstatning mv. Læs evt. mere her. Ernst & Co. Advokater P/S har ikke noget ansvar for indskud på klientbankkonti, hvis et pengeinstitut bliver nødlidende.
Ernst & Co. Advokater P/S forvalter alle klientmidler i henhold til Advokatsamfundets regler. Eventuelle tilskrevne renter på klientens midler på klientkontoen tilfalder således klienten, ligesom eventuelle tilskrevne negative renter på klientkontoen afholdes af klienten.
Ernst & Co. Advokater P/S anvender ikke aftaleklausuler om lovvalg og/eller værneting, medmindre dette aftales med klienten.
Principper for afregning
Ernst & Co. Advokater P/S afregner sager i overensstemmelse med de Advokatetiske Regler som blandt andet bestemmer at:
Når klienten er forbruger, skal advokaten i forbindelse med indgåelsen af aftalen om bistand af egen drift og på klar og entydig måde skriftligt og direkte til klienten oplyse klienten om de vigtigste elementer i den påregnede bistand, om fastsættelsen af honoraret, og om de omkostninger, der vil være forbundet med bistanden. Hvis der er aftalt et fast honorar, skal det oplyses, og hvis der det ikke på forhånd kan oplyses oplyse i stedet om hvordan honoraret beregnes.
Når klienten er en erhvervsklient, skal advokaten beskrive de vigtigste elementer i rådgivningen, medmindre det klart fremgår af sammenhængen. Advokaten skal, hvis klienten ønsker det, oplyse konkret om salærets størrelse eller den måde, salæret bliver beregnet på.
For alle sager gælder, at salæret, herunder et aftalt salær, fastsættes efter et skøn under hensyn bl.a. til sagens betydning og værdi for klienten, sagens udfald, det ansvar, der er forbundet med sagen samt arten og omfanget af det arbejde, advokaten har udført – dvs. hvor meget tid, der er medgået til sagens behandling, men også f.eks. om der har været tale om en hasteopgave eller aften- eller weekendarbejde.
Alle, der arbejder med en sag, registrerer elektronisk den tid, de bruger. Det registreres, hvem der udfører arbejdet, hvad der laves, og hvor lang tid det har taget. Alt registreres, herunder møder, telefonsamtaler, sagsbehandling, korrespondance, e-mails, udarbejdelse af dokumenter, deltagelse i retsmøder, transporttid mv. Klienten har derfor også selv en vis indflydelse på, hvor meget arbejde, sagen kræver – jo flere møder, telefonsamtaler og mails, klienten beder om, jo mere tid bruger advokaten på sagen.
Prisoplysninger ved sagens start
Når vi modtager en sag fra en forbruger, giver vi prisoplysninger ud fra vores erfaring med lignende sager. I nogle sager kan vi give en fast pris fra starten, mens det i andre sager ikke er muligt at skønne over den endelige afregning, da sagens omfang og kompleksitet endnu ikke er kendt. I disse sager oplyser vi om principperne for afregning, samt hvilke timepriser, de medarbejdere, som arbejder med sagen, afregner med udgangspunkt i. Vi oplyser også ved sagens start om kendte forventede udgifter til andre end advokaten, fx retsafgifter, tinglysningsafgifter, udgifter til syn og skøn, notar mv. Hvis vi har givet et overslag over sagens omkostninger, som ikke kan overholdes, fordi sagen udvikler sig, sender vi et nyt overslag.
Erhvervsklienter får skriftlige prisoplysninger, hvis der er aftalt en fast pris, eller hvis de beder om det.
Selve afregningen
Som udgangspunkt beder vi om depositum ved sagens start, og der vil blive afregnet à conto løbende. Ved sagens afslutning vil der ske endelig afregning ud fra de principper, der er anført ovenfor.
Ernst & Co. Advokater P/S udlægger ikke beløb for klienten til f.eks. retsafgift, syn- og skøn, stævningsgebyr, ankegebyr, sagsbehandlingsgebyrer, tinglysningsafgift mv. Klienten vil derfor blive opkrævet disse beløb på forhånd og må påregne, at sagen ikke kan ekspederes før beløbet er indbetalt.
Betales vores regning ikke rettidigt, vil der blive udsendt kontoudtog med et rykkergebyr på 100 kr. op til tre gange, ligesom der bliver tilskrevet rente efter renteloven. Betales der herefter fortsat ikke, vil sagen overgå til retslig inkasso.
Fri proces og retshjælpsforsikring.
Ernst & Co. Advokater P/S undersøger ved sagens start, om der er mulighed for at få fri proces eller søge retshjælpsdækning hos et forsikringsselskab.
Fri proces er først relevant, hvis der bliver tale om en retssag og fri proces dækker først fra det tidspunkt hvor sagen er indleveret til retten, dvs. ikke det arbejde, der går forud. Man kan som udgangspunkt kun få fri proces, hvis man har en rimelig udsigt til at vinde sagen. Fri proces dækker ikke sagsbehandling ved offentlige myndigheder eller råd og nævn f.eks. Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Udlændingestyrelsen, Familieretshuset mv.
For at man kan få fri proces, skal man opfylde de økonomiske betingelser, som fremgår af Civilstyrelsens hjemmeside.
Da vi ikke automatisk får oplysning om lønindkomst og civilstatus, er det klientens eget ansvar at gøre advokaten opmærksom på, hvis indtægtsforhold ændrer sig, mens sagen kører, f.eks. fordi man bliver arbejdsløs eller enlig, og man derfor opfylder betingelserne for fri proces.
Retshjælpsforsikring er også først relevant, hvis der er tale om en retssag. Retshjælpsforsikringen fungerer på den måde, at en advokat skal søge om dækning til en påtænkt eller anlagt retssag. Se evt. mere her:
Hvis der bliver givet fri proces eller retshjælpsdækning i en sag, hvor retten ligger i en anden by end Århus, vil der være ”rejseforbehold”, dvs. retten/forsikringsselskabet vil ikke betale for, at man vælger en advokat, der har kontor i en anden by end retten. Ernst & Co. Advokater P/S vil bede klienten om selv at betale positive omkostninger ved sagens behandling herunder til transport i bil, tog eller fly samt advokatens rejsetid med halv timetakst.
Hvidvaskreglerne
Siden august 2002 har alle danske advokater været omfattet af hvidvaskningsloven, som implementerer et EU-direktiv, og som gentagne gange er blevet skærpet. Formålet med direktivet og loven er via forebyggende foranstaltninger at forhindre hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme.
Loven betyder bl.a. at vi i visse sagstyper skal indhente identitetsoplysninger på klienten og opbevare dem i 5 år efter sagens/klientforholdets afslutning, og at vi som advokater skal foretage indberetning til Advokatsamfundet og/eller Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, hvis vi får mistanke om hvidvaskning eller finansiering af terror.
Som klient hos en advokat har man pligt til at afgive identitetsoplysninger, dvs. oplysninger om navn, adresse, cpr.nr., CVR-nr., udlændingenr. eller lignende, hvis advokaten beder om det og sagen er omfattet af oplysningspligten.
Dette kan for private ske ved fremlæggelse af pas, kørekort eller anden officiel billedlegitimation samt gyldigt sygesikringsbevis. Erhvervsdrivende skal vise en udskrift fra CVR-registret. Advokaten skal have lov til at tage en kopi af legitimationen, så den kan opbevares i Ernst & Co. Advokater P/S’s sagsbehandlingssystem, hvor den bliver opbevaret i indtil 5 år efter sagens afslutning.
Handler klienten/kontaktpersonen på vegne af en anden, skal fuldmagtsforholdet dokumenteres.
Elektronisk kommunikation
Ernst & Co. Advokater P/Ss kommunikation sker primært pr. e-mail. Ernst & Co. Advokater P/S sender mails via Office 365 som minimum i TLS 1.2 kryptering, som er kryptering i transportlaget. Vi har desuden mulighed for at sikre kommunikation ekstra, hvis der er tale om særligt personfølsomme oplysninger ved at kryptere vedhæftede dokumenter og sikre dem med en kode, ligesom vi kan sende med sikker tunnelmail, hvis modtageren kan modtage sådanne mails. Vi kan derimod ikke sende vi E-Boks, mit.dk eller borger.dk.
Persondata
Når Ernst & Co. Advokater P/S behandler sager – behandler vi også persondata.
Det drejer sig om grundlæggende oplysninger som navn, adresse, cpr. nr., men det drejer sig måske også om sundhedsoplysninger, økonomiske oplysninger mv. Man har altid ret til at få oplyst, hvilke oplysninger, Ernst & Co. Advokater P/S behandler om en, og det er vores ansvar at sikre, at oplysningerne opbevares forsvarligt. Vores persondatapolitik kan læses her.